Warning: Undefined variable $imageAlt in /customers/6/b/2/rise-sverige.se/httpd.www/wp-content/themes/rise-sverige/template-parts/content.php on line 32

Extra stöd för dig som är 18-25 år


Minst 1 av 4 unga i Sverige beräknas ha utsatts sexuellt som barn. Kanske är det också du?

Vi vet att det kan göra stor skillnad för ditt mående att du får stöd så tidigt i livet som möjligt. Därför erbjuder vi särskilda stödgrupper och aktiviteter för dig, där du kan möta andra som också har varit utsatta.

Inom kort startar flera särskilda stödgrupper för dig som är 18-25 år:

  • Stödgrupp på plats i Göteborg, för dig som är 18–25 år oavsett kön (4 veckor i rad på en vardagskväll)
  • Stödgrupp på plats i Stockholm, för dig som är 18–25 år oavsett kön (4 veckor i rad på en vardagskväll)
  • Stödgrupp digitalt (via Zoom),  för dig som är 18–25 år och kvinna (8 gånger varannan vecka på en vardagskväll)

Maila din intresseanmälan till stod@rise-sverige.se.

Det känns oftast lättare när vi får sätta ord på det vi varit med om och bli lyssnade på av någon som verkligen kan förstå. I stödgruppen arbetar ni med rundor, där alla får lika mycket tid för att sätta ord på egna känslor, tankar och upplevelser. Ingen avbryter eller kommenterar dig, utan du får plats att vara precis som du är. Gruppen leds av en utbildad stödperson som själv har erfarenhet av att ha utsatts sexuellt som barn och förstår hur det kan vara. I gruppen gör ni ett tystnadsåtagande om att allt som sägs stannar där. Det är viktigt för att alla ska kunna känna sig trygga.

För att kunna delta i stödgrupper och aktiviteter vi erbjuder så behöver du vara medlem i Rise. Ett medlemskap kostar 200 kr/år. Eftersom vi vet att det kan vara svårt som ung att betala detta, har vi just nu (med hjälp av vårt pågående projekt) möjlighet att erbjuda dig som är 18-25 år gratis medlemskap för 2024. Om du inte är medlem ännu blir du det enkelt här. Välj alternativet ”Faktura via e-post”. Vi betalar sedan fakturan åt dig så att din medlemsavgift i år blir 0 kr.

För att kunna delta i våra stödgrupper behöver du också ha haft ett introduktionssamtal. För att boka detta mailar du till medlem@rise-sverige.se.

Varmt välkommen!

Andra aktiviteter
Inom kort skickar vi ut mer information om andra aktiviteter i vår för dig som är 18-25 år. Håll utkik i din mail om du är medlem, eller i våra sociala medier.

Du kan också alltid anmäla dig till någon av våra andra stödgrupper och aktiviteter, där du möter medlemmar i alla åldrar. Läs mer här om vilka stödgrupper som just nu är aktuella.

Om du inte är redo att delta i en stödgrupp eller bli medlem i Rise ännu, så kan du alltid kontakta vår stödlinje (chatt/telefon/mail). Där kan du vara anonym och lämna när du vill. Läs mer om våra öppettider här.

Sedan 2 år driver vi projektet Rise unga, med stöd av Allmänna arvsfonden. I projektet riktar vi oss särskilt till dig som är i åldern 18-25 år och som utsattes sexuellt innan du fyllde 18 år.