Warning: Undefined variable $imageAlt in /customers/6/b/2/rise-sverige.se/httpd.www/wp-content/themes/rise-sverige/template-parts/content.php on line 32

Anmäl dig till någon av vårens slutna stödgrupper


Det känns nästan alltid lättare när vi får sätta ord på det vi varit med om och bli lyssnade på av någon som verkligen kan förstå.

Att möta andra med liknande erfarenheter genom att gå i stödgrupp på Rise beskriver många som starkt omvälvande och enormt viktigt i läkningsprocessen. Stödgruppen träffas vanligtvis 8 gånger, varannan vecka på en vardagskväll. I gruppen arbetar ni med rundor, där alla får lika mycket tid för att sätta ord på egna känslor, tankar och upplevelser. Ingen avbryter eller kommenterar dig, utan du får plats att vara precis som du är. Gruppen leds av en utbildad stödperson som själv har erfarenhet av att ha utsatts sexuellt som barn och förstår hur det kan vara. I gruppen gör ni ett tystnadsåtagande om att allt som sägs stannar där, vilket ligger i allas intresse för att kunna känna sig trygga.

Här är några citat från tidigare deltagare:

”Stor gemenskap & trygghet. Med stora hjärtan. Jag har kommit till insikt. Jag har kunnat landa i mig själv. Jag är inte ensam.” 

”Mitt liv har ett före & ett efter jag fick möjlighet att med i stödgruppen. Jag kan inte föreställa mig något viktigare steg i tillfrisknandet än att gå i just stödgrupp. Uteslutande fantastiskt om än sjukt slitsamt & smärtsamt.”

”Bästa hjälpen att få prata utan avbrott och slippa få råd. Det blir mera din egen upplevelse.”

Anmäla intresse till platser som finns kvar i vårens nystartade stödgrupper:

 • Digital stödgrupp med tema Utsatt av syskon, för kvinnor
 • Stödgrupp på plats i Stockholm, för män
 • Stödgrupp på plats i Sundsvall, för kvinnor
 • Stödgrupp på plats i Göteborg, för kvinnor
 • Stödgrupp på plats i Göteborg, för unga 18–30 år oavsett kön
 • Stödgrupp på plats i Stockholm för unga 18–30 år oavsett kön
 • Stödgrupp på plats i Umeå, för alla oavsett kön (full)
 • Digital stödgrupp för kvinnor som utsatts av syskon (full)

Anmäl intresse till platser som finns kvar i stödgrupper som pågått en termin. Du är välkommen i dessa grupper även om du inte gått i stödgrupp tidigare:

 • Stödgrupp på plats i Göteborg, för män
 • Digital stödgrupp, för unga kvinnor 18–30 år
 • Stödgrupp på plats i Stockholm, för kvinnor

Viktigt att veta
Maila din intresseanmälan till stod@rise-sverige.se. För att kunna delta i våra stödgrupper behöver du vara medlem i Rise och också ha haft ett introduktionssamtal. Om du inte är medlem ännu blir du det enkelt här. Medlemskapet kostar 200 kr/år och därefter kostar det ingenting att delta i stödgruppen. Om du är medlem men inte haft ditt introduktionssamtal bokar du det enklast genom att maila till medlem@rise-sverige.se.

Varmt välkommen med din intresseanmälan!

 

Om du inte är redo att delta i en stödgrupp eller bli medlem i Rise ännu, så kan du alltid kontakta vår stödlinje (chatt/telefon/mail). Där kan du vara anonym och lämna när du vill. Läs mer om våra öppettider här.