Stödlinjen

I Stödlinjen tar våra stödpersoner emot samtal, mail och chattar med både utsatta vuxna, närstående, yrkesverksamma och ibland även utsatta barn. Stödlinjen är tillgänglig för alla, även för dig som inte är medlem.

Alla stödpersoner är medlemmar i Rise och har själva erfarenhet av att ha utsatts för incest eller andra sexuella övergrepp i barndomen. Vi har tystnadsplikt, vi för inga anteckningar, du får vara anonym om du vill och även lämna när du vill.

Om du vill ringa

Telefon: 08-696 00 95

Öppettider i stödtelefonen är just nu

Måndag kl. 20-21
(Besvaras av stödman.)

Onsdag kl. 18-19
(Besvaras av stödkvinna.)

Torsdag kl. 10-11
(Besvaras av stödkvinna.)

När du ringer till oss varar samtalet i upp till 20 minuter, för att så många som möjligt ska ges möjlighet att komma fram.

 

Om du vill chatta

Du startar chatten genom att klicka på ”Starta chatt” nere till höger när chatten är öppen. (Då chatten inte är aktiv står det istället ”Hjälp”). När du startat chatten ställs du i kö och vi tar emot i tur och ordning efter köplats.

Öppettider för stödchatten är just nu*

Måndag kl. 20-21
(Besvaras av stödkvinna 18-25 år.)

Tisdag kl. 20-21
(Besvaras av stödman.)

Torsdag kl. 20-21
(Besvaras av stödkvinna.)

Fredag kl. 20-21
(Besvaras av stödman.)

Söndag kl. 20-21
(Besvaras av stödkvinna.)

*Vi stänger ibland kön en stund innan sluttiden, för att hinna med att svara alla dem som står i kö innan tiden för chatten är slut. Ibland har vi också extra öppet, exempelvis i samband med storhelger.

 

Om du vill maila

Om du mailar till Rise, som du kan göra när som helst, får du svar inom några dagar. Du når oss via: stod@rise-sverige.se

 

Har du frågor om telefon, mail och chatt?

Du kan när som helst ta kontakt med oss för frågor. Mejla då till: info@rise-sverige.se

För dig som är närstående

Ibland har vi möjlighet att erbjuda särskilt stöd för anhöriga/partners/närstående, exempelvis föreläsningar eller stödgrupp. Du finner då aktuell information här. Se även mer information under fliken För närstående.

För dig som är yrkesverksam

Du kan alltid beställa informationsmaterial från oss eller göra förfrågningar om föreläsningar/utbildningar, genom att maila info@rise-sverige.se. Se även mer information under fliken För yrkesverksamma.