Warning: Undefined variable $imageAlt in /customers/6/b/2/rise-sverige.se/httpd.www/wp-content/themes/rise-sverige/template-parts/content.php on line 32

Stödgrupp i Stockholm för dig som är 18-25 år


Minst 1 av 4 unga i Sverige beräknas ha utsatts sexuellt som barn. Kanske är det också du?

Vi vet att det kan göra stor skillnad för ditt mående att du får stöd så tidigt i livet som möjligt. Därför erbjuder vi särskilda stödgrupper och aktiviteter för dig, där du kan möta andra som också har varit utsatta.

Inom kort startar vi en ny stödgrupp i Stockholm särskilt för dig som är 18-25 år. Gruppen är öppen för alla oavsett kön och ses fyra gånger på tisdagkvällar varannan vecka. Gruppen är planerad att starta vecka 19.

Maila din intresseanmälan till stod@rise-sverige.se.

Det känns oftast lättare när vi får sätta ord på det vi varit med om och bli lyssnade på av någon som verkligen kan förstå. I stödgruppen arbetar ni med rundor, där alla får lika mycket tid för att sätta ord på egna känslor, tankar och upplevelser. Ingen avbryter eller kommenterar dig, utan du får plats att vara precis som du är. Gruppen leds av en utbildad stödman och en utbildad stödkvinna som båda har egen erfarenhet av att ha utsatts sexuellt som barn och förstår hur det kan vara. I gruppen gör ni ett tystnadsåtagande om att allt som sägs stannar där. Det är viktigt för att alla ska kunna känna sig trygga.

För att kunna delta i stödgrupper och aktiviteter vi erbjuder så behöver du vara medlem i Rise. Ett medlemskap kostar 200 kr/år. Eftersom vi vet att det kan vara svårt som ung att betala detta, har vi just nu (med hjälp av vårt pågående projekt) möjlighet att erbjuda dig som är 18-25 år gratis medlemskap för 2024. Om du inte är medlem ännu blir du det enkelt här. Välj alternativet ”Faktura via e-post”. Vi betalar sedan fakturan åt dig så att din medlemsavgift i år blir 0 kr.

För att kunna delta i våra stödgrupper behöver du också ha haft ett introduktionssamtal. För att boka detta mailar du till medlem@rise-sverige.se.

Varmt välkommen!

Andra aktiviteter
Om du inte är redo att delta i en stödgrupp eller bli medlem i Rise ännu, så kan du alltid kontakta vår stödlinje (chatt/telefon/mail). Där kan du vara anonym och lämna när du vill. Läs mer om våra öppettider här.

Sedan 2 år driver vi projektet Rise unga, med stöd av Allmänna arvsfonden. I projektet riktar vi oss särskilt till dig som är i åldern 18-25 år och som utsattes sexuellt innan du fyllde 18 år. Projektet möjliggör också flera informationsinsatser för dig som jobbar med unga vuxna.

Hör gärna av dig så berättar vi mer!  info@rise-sverige.se