Warning: Undefined variable $imageAlt in /customers/6/b/2/rise-sverige.se/httpd.www/wp-content/themes/rise-sverige/template-parts/content.php on line 32

Rise skriver i DN debatt idag 13/6


”När jag för 15 år sedan började min läkningsprocess efter de sexuella övergrepp jag utsattes för som barn fanns ingen tillgänglig specialistmottagning inom vården där jag kunde få den förståelse, kunskap, bemötande och traumabehandling jag var i desperat behov av. Min räddning var att jag hade haft möjlighet att spara en buffert-som gick åt för att istället betala privata terapeuter som förstod vad jag behövde. 15 år. Ingenting har förändrats som är värt att tala om. Tvärtom. Så ovärdigt vårt land.”
Hermine Holm, Generalsekreterare för Rise

Idag skriver Rise i DN debatt om de fortsatta påtagliga bristerna i vården för sexualbrottsutsatta.
Vi skriver tillsammans med Treskablinoll, Wonsa, Inte din hora, Nxtme, Storasyster och Stäng inte Asta och vi uppmanar återigen politiker och beslutsfattare att kavla upp ärmarna och en gång för alla visa att Sverige står bakom alla oss som utsatts – som barn och som vuxna.

På Rise har en absolut majoritet av alla stödsökande själva fått betala den traumabehandling som varit mest hjälpsam. Det är under vårt lands värdighet – men också vårt lands verklighet.

Här finner du en länk till debattartikeln:
DN Debatt 13 juni 2022

Här kan du även ta del av Rise senaste medlemsundersökning avseende vården – som belyser tillgång respektive brist i vården på kunskap, anpassat bemötande och tillgänglighet till specialiserad behandling.

 

Foto: Fredrik Funck DN