Warning: Undefined variable $imageAlt in /customers/6/b/2/rise-sverige.se/httpd.www/wp-content/themes/rise-sverige/template-parts/content.php on line 32

Stödgrupp för närstående


Att ha utsatts för sexuella övergrepp som barn ger konsekvenser som kan vara svåra att förstå. Både för den som utsatts, men också för andra runtomkring.

Många medlemmar i Rise beskriver det som ovärderligt att ha närstående som stöd i den svåra process det innebär att bryta tystnaden och ta hand om de konsekvenser övergreppen orsakat.

Talesätt om att ett ljus inte förlorar något på att tända ett annat ljus stämmer även här, och samtidigt så kan du inte ge det vidare som du inte själv har. Som nästående kan du verkligen göra en positiv skillnad på många vis, men det är då av största vikt att du tar hand om dig själv, din ork, din återhämtning och din förståelse för både dig själv och din närstående.

I Rise stödgrupp för närstående erbjuds du möjlighet att sätta ord på dina egna upplevelser, dina behov och att lyssna på andra som lever i en liknande situation. Notera att detta inte är en samtalsgrupp utan mer en självhjälpsgrupp. Att reflektera högt kring det du befinner dig i, och att lyssna på andra, kan ge dig värdefulla insikter kring ditt eget mående och hjälpa dig att förstå dina egna behov och gränser.Nu har vi möjlighet att med kort varsel erbjuda tre träffar där du kan möta andra med liknande erfarenheter.

Vem kan delta i denna stödgrupp?

I denna stödgrupp kan du dela som är närstående till någon som utsatts sexuellt som barn. För att delta i stödgruppen behöver du också vara eller bli stödmedlem i Rise.
En närstående kan exempelvis vara en partner, förälder, barn, syskon, släkting eller vän. Denna grupp ses digitalt genom videoverktyget Zoom, därför spelar det ingen roll var du bor.

Du som läser detta får gärna skicka vidare denna inbjudan till någon du tror skulle ha värde av att delta. Personen behöver inte vara stödmedlem i Rise nu men behöver bli det innan gruppen startar.

Om stödgruppen

Gruppen startar inom kort och ses följande dagar och tider:
Söndag 24 mars kl. 13.00-15.00
Söndag 7 april kl. 13.00-15.00
Söndag 5 maj kl. 13.00-15.00Ni är samma deltagare varje gång. Alla tillfällen sker digitalt via videoverktyget Zoom och innan varje träff får du som deltar en länk i din mail.Antal deltagare: minst 4 – max 6
Gruppen leds av Hannah, som är stödmedlem och också arbetar på Rise.

Intresseanmälan skickas via mejl till kansliet: medlem@rise-sverige.se så snart som möjligt och senast 21 mars.

OBS! Innan du får en eventuell plats i gruppen kommer vi att kontakta dig för ett kort förberedande samtal.

Är du ännu inte stödmedlem i Rise?

Klicka här för att fylla i medlemsansökan på vår hemsida. Ange gärna i din ansökan att du önskar delta i denna stödgrupp så tar vi hänsyn till det när vi behandlar din ansökan. Stödmedlemskapet kostar 200 kr per kalenderår.

Varmt välkommen med din intresseanmälan!

 

Om du inte är redo att delta i en stödgrupp eller bli medlem i Rise ännu, så kan du alltid kontakta vår stödlinje (chatt/telefon/mail). Där kan du vara anonym och lämna när du vill. Läs mer om våra öppettider här.