Warning: Undefined variable $imageAlt in /customers/6/b/2/rise-sverige.se/httpd.www/wp-content/themes/rise-sverige/template-parts/content.php on line 32

Digital stödgrupp för vuxna som utsatts sexuellt som barn


Minst 1 av 4 kvinnor och 1 av 10 män i Sverige beräknas ha utsatts sexuellt som barn. Kanske är det också du?

Vi vet att det är möjligt att må bättre. På den vägen kan det göra stor skillnad för ditt mående att du får stöd i din upplevelse. Därför erbjuder vi stödgrupper och andra aktiviteter för dig, där du kan möta andra som också har varit utsatta.

Inom kort startar vi en ny digital stödgrupp för dig som är över 18 år och har utsatts sexuellt som barn. Gruppen är öppen för alla oavsett kön och ses fyra gånger på onsdagar varannan vecka kl. 18-20 via Zoom. 

Gruppen är planerad att starta vecka 19.

Maila din intresseanmälan till stod@rise-sverige.se.

Det känns oftast lättare när vi får sätta ord på det vi varit med om och bli lyssnade på av någon som verkligen kan förstå. I stödgruppen arbetar ni med rundor, där alla får lika mycket tid för att sätta ord på egna känslor, tankar och upplevelser. Ingen avbryter eller kommenterar dig, utan du får plats att vara precis som du är. Gruppen leds av en utbildad stödman som själv har erfarenhet av att ha utsatts sexuellt som barn och förstår hur det kan vara. I gruppen gör ni ett tystnadsåtagande om att allt som sägs stannar där. Det är viktigt för att alla ska kunna känna sig trygga.

För att kunna delta i stödgrupper och aktiviteter vi erbjuder så behöver du vara medlem i Rise. Ett medlemskap kostar 200 kr/år. För dig som inte har råd, eller för dig mellan 18-25 år kan vi i år erbjuda ett sponsrat medlemsskap.

För att kunna delta i våra stödgrupper behöver du också ha haft ett introduktionssamtal. För att boka detta mailar du till medlem@rise-sverige.se.

Varmt välkommen!

Stöd gärna vårt viktiga arbete genom att swisha till 1230 555 508

 

Andra aktiviteter
Om du inte är redo att delta i en stödgrupp eller bli medlem i Rise ännu, så kan du alltid kontakta vår stödlinje (chatt/telefon/mail). Där kan du vara anonym och lämna när du vill. Läs mer om våra öppettider här.