Warning: Undefined variable $imageAlt in /customers/6/b/2/rise-sverige.se/httpd.www/wp-content/themes/rise-sverige/template-parts/content.php on line 32

Vi söker fler stödpersoner!


Vi söker fler stödpersoner utanför Stockholm och särskilt  i Göteborg!

Vi fortsätter att få fler medlemmar och stödsökande. För att kunna erbjuda stöd till alla som kontaktar oss behöver vi bli fler stödpersoner.

Vad innebär arbetet som stödperson?
Du arbetar utifrån en tydlig struktur och form och du gör det t ex i vår stödtelefon, stödchatt, i stödsamtal eller stödgrupper. Rollen som stödperson är alltid ett deltidsuppdrag, ett antal timmar per månad.

Vilka förutsättningar behöver du ha som vill bli stödperson?
En förutsättning för att kunna 
arbeta som stödperson i Rise är att du idag är över 18 år och har varit utsatt för sexuella övergrepp som barn.

För att bli stödperson är en förutsättning att du befinner dig på en plats i din läkning där arbetat mycket med dig själv och har en stabil tillvaro med ett gott mående. Du behöver också befinna dig vid en punkt du inte själv vill ha, eller är i behov av, eget stöd på Rise efter som stödpersoner inte själva kan ta del av stödet och de aktiviteter vi erbjuder.

Du behöver själv vara medlem eller aktiv stödmedlem i Rise för att kunna delta i utbildningen och senare bli stödperson. Det är också en stor fördel om du själv tagit del av stödet på Rise under någon period av din läkning och på så vis har en fördjupat förståelse för vad det innebär och vilka fördelar som finns.

Stämmer detta in på dig?
Då kan du ansöka om att utbilda dig till stödperson på Rise!När blir nästa utbildning?
Nästa utbildning för nya stödpersoner, både män och kvinnor kan delta, sker digitalt på dagtid den 23 & 24 april 2021.Vi håller utbidningen med hjälp av verktyget Zoom, vilket innebär att du behöver ha tillgång till en god internetuppkoppling samt en dator eller iPad med fungerande kamera, högtalare och mikrofon.

Mer information eller anmälan till utbildningen?
Vill du få mer information eller göra en intresseanmälan för att delta i utbildningen? Kontakta då Eija Vargblom Broman, stödsamordnare senast 1 april på:
eija.vargblom@rise-sverige.se

I din intresseanmälan vill vi att du berättar lite om dig själv:
1. Vart bor du?
2. Hur ser ditt livssituation ut just nu? (Arbete, studier, familj osv.)
3. Hur har du arbetat med din läkning fram tills idag?
4. Hur tänker du kring en framtida roll som stödperson?
5. Kontaktuppgifter till dig.


Vad händer efter du har fått en plats på kursen?

Utbildningen förpliktigar dig inte till att ta en roll som stödperson och Rise kan inte heller lova dig en sådan roll – utan efter genomförd kurs samtalar vi kring detta.

Utbildningen ger dig en fördjupad kunskap om trauma, om Rise verksamhet och om rollen som stödperson. Om du sedan går vidare till att bli stödperson, så sker en individuell introduktion till aktuell stödfunktion i verksamheten. I din roll får du sedan löpande utbildning och handledning.

Vi söker just nu framför allt förstärkning av stödpersoner som kan arbeta i vårt digitala stöd eller lokalt på orter utanför Stockholm (när restriktioner pg a Covid upphör) och då särskilt i Göteborg. Uppskattningsvis kommer du att arbeta som stödperson några timmar per månad. Vi kan också stödja dig i att starta en lokal stödgrupp för andra utsatta på din hemort.

Varmt välkommen med din intresseanmälan!

Hermine Holm, generalsekreterare
Eija Vargblom Broman, stödsamordnare