Warning: Undefined variable $imageAlt in /customers/6/b/2/rise-sverige.se/httpd.www/wp-content/themes/rise-sverige/template-parts/content.php on line 32

Stödgrupp för män


Till våren startar vi en stödgrupp för dig som är man och har utsatts för sexuella övergrepp i barndomen. Vi har i 35 år lett stödgrupper för kvinnor som utsatts för incest och sexuella övergrepp i barndomen och är väldigt glada att äntligen få en möjlighet att också bjuda in män.

Stödgrupperna bygger på hjälp till självhjälp. Det är alltså inte psykoterapi, utan deltagarna stöttar varandra genom att dela erfarenheter, tankar, känslor, tips och råd samt att lyssna på andra med liknande erfarenheter. Det brukar vara en viktig och kraftfull process, där skam och skuld ger plats för styrka och hopp.

Gruppen arbetar med rundor, där tiden fördelas jämnt mellan alla som deltar. Under din tid pratar du om det som känns aktuellt för dig och ibland väljer du kanske att vara tyst och bara lyssna. Ingen avbryter eller kommenterar under din tid. Denna struktur är viktig för att skapa trygghet i rummet, vilket har visat sig fungera väldigt väl.

Vi har plats för 8 deltagare i gruppen som kommer att ledas av två stödkvinnor från Rise. Vi håller till i centrala Stockholm och stödgruppen tar cirka 2 timmar per gång.

Det kostar inget att delta, men du behöver vara stödmedlem på Rise, vilket kostar 100 kr per år.

Nästan alla tycker att det är svårt och lite otryggt att börja i en stödgrupp. Men på samma sätt brukar de som deltar bli förvånade över hur befriande och fint det är att få träffa andra i samma situation.

Har du frågor eller funderingar? Vill du göra en intresseanmälan? Kontakta oss på kansli@rise-sverige.se.