Warning: Undefined variable $imageAlt in /customers/6/b/2/rise-sverige.se/httpd.www/wp-content/themes/rise-sverige/template-parts/content.php on line 32

Sommartider i Stödlinjen


Sommaren är ibland extra tuff för den som befinner sig i läkningen efter sexuella övergrepp, eller för den som ännu inte vågat eller kunnat berätta om sin utsatthet.

Kanske känner du dig extra ensam när jobb, terapi och andra aktiviteter som ger vardagen struktur tar paus över sommaren? Kanske behöver du få prata med någon som förstår hur utmanande det kan vara att möta familj och annat umgänge som inte accepterat sanningen, som kräver att allt ska vara ”som vanligt”? Kanske kämpar du med att få orken att räcka till när barnen får sommarlov och du egentligen har fullt upp med att ta hand om dig själv? Kanske vill du bara få berätta vad det var som hände dig när du var liten?

Oavsett hur du har det och oavsett vad du behöver, så finns vi här och vi lyssnar gärna på dig.

Den 17 juni går Stödlinjen in i sommartid:

 

Stödtelefon: 08-696 00 95
Måndag kl. 20-21
Onsdag kl. 18-19
Torsdag kl. 10-11

Stödchatt: www.rise-sverige.se (chattfönstret finns här på sidan när chatten är öppen)
Tisdag kl. 20-21
Torsdag kl. 20-21
Lördag kl. 20-21
Söndag kl. 20-21

Stödmail: stod@rise-sverige.se
Observera att vår stödmail inte besvaras under vecka 30-33.

Stödlinjen besvaras alltid av våra utbildade stödpersoner som själva utsatts sexuellt som barn och som förstår hur det kan vara. Du kan vara anonym och lämna när du vill. I våra sociala medier (Facebook och Instagram där vi heter: RiseSverige) kan du varje dag se om det är just en stödkvinna eller stödman som svarar. Vi vet att det kan kännas tryggt att veta innan. (Vi reserverar oss för eventuella förändringar på grund av sjukdom.)

Stödlinjen är tillbaka i ordinarie öppettider den 2 september.