Warning: Undefined variable $imageAlt in /customers/6/b/2/rise-sverige.se/httpd.www/wp-content/themes/rise-sverige/template-parts/content.php on line 32

Rise i debattartikel i GP 21/6


SKR (Sveriges Kommuner och Regioner) släppte nyligen en kartläggning om hur vården i Sverige ser ut för sexuellt våldsutsatta. I kartläggning intervjuades många aktörer. Vi deltog även från Rise och lyfte bland annat det nedslående resultatet av vår medlemsundersökning ”Se mig!” från 2018 där vuxna som utsatts för sexuella övergrepp som barn beskrivit sin upplevelse av – och den bristfälliga tillgången till – specialiserad vård och behandling för att läka skadorna som övergreppen orsakat.
Tillsammans med Amnesty International Sverige, Patientföreningen Medusa och flera andra organisationer lyfter vi nu frågan i Göteborgs-Posten.
 
”SKR pekar bland annat på brister i bemötande, låg tillgänglighet till vård för dem som inte är aktuella för akutsjukvård, bristande kunskap och kompetens inom vården om behandling vid komplex problematik och traumatisering, jämte bristande hänsyn till särskilt utsatta grupper. Det förekommer även att frågan om övergrepp inte ens ställs.”
Länk till debattartikel: