Warning: Undefined variable $imageAlt in /customers/6/b/2/rise-sverige.se/httpd.www/wp-content/themes/rise-sverige/template-parts/content.php on line 32

Politikermöte med anledning av initiativet Föräldraskilsmässan


Om vuxna som utsatts sexuellt som barn ska få bättre stöd och förutsättningar för att läka så behöver flera olika aktörer i samhället samverka.
Under året har vi haft förmånen att förmedla vår 42-åriga kunskap från Rise till både jämställdhetsministern och justitieministern. Vi fortsätter att sprida den kunskap vi har – och de behov vi ser – till politiker och beslutsfattare som vill lyssna.
Som en del i lanseringen av vårt initiativ #Föräldraskilsmässan mötte vi i förra veckan Centerns jämställdhetspolitiska talesperson Helena Vilhelmsson. Det blev ett viktigt och fint samtal om de olika utmaningar samhället har för att stödja vuxna som utsatts för svåra upplevelser som barn i allmänhet, och för incest och andra sexuella övergrepp i synnerhet.
Nu fortsätter vi samtalen med fler aktörer, så att vi kan förbättra situationen tillsammans. Är du politiker eller annan beslutsfattare? Varmt välkommen att höra av dig till vår generalsekreterare på: hermine.holm@rise-sverige.se.