Warning: Undefined variable $imageAlt in /customers/6/b/2/rise-sverige.se/httpd.www/wp-content/themes/rise-sverige/template-parts/content.php on line 32

Plats kvar i stödgrupp för män


I slutet av augusti startar vi återigen vår stödgrupp i Stockholm för män som utsatts för incest eller andra sexuella övergrepp som barn. Gruppen ses en kväll varannan vecka under hösten. Vi har fortfarande 2-3 platser kvar i denna grupp.

Att delta i stödgrupper är ofta en stark och viktigt steg i läkningsprocessen. Vi arbetar med rundor där alla har tystnadsplikt och ingen avbryter eller kommenterar dig. Du får i lugn och ro börja sätta ord på dina upplevelser och också en möjlighet att ta del av andras upplevelser. Det minska oftast skam, skuld och känslor av ensamhet och isolering.
Istället brukar deltagarna få känslor av hopp, kraft och gemenskap.

Citat från våra tidigare deltagare:
”Det är en trygg miljö där man tillåts prata om sin situation och dela sina erfarenheter i mycket större utsträckning än i andra terapier. Det erbjuder en känsla av frihet som är lugnande för livet i stort.”

”Även hur rädd man är, även hur mycket smärta och sorg man känner så finns det alltid hjälp. För utan andra kommer man inte framåt. Detta ställe har gett mig modet att våga ta tag i problemen. Och jag önskar att alla som blivit utsatta kan känna det jag känner när jag är här. Det är ett lugn och samhörighet.”

”Är väldigt tacksam för att ha fått denna möjlighet att komma vidare i denna smärtsamma process med att bearbeta sina trauman. Känner hopp vilket jag inte gjorde innan jag kom hit.”

Varmt välkommen med din intresseanmälan till stödgrupp på Rise, skicka ett mejl till:
hermine.holm@rise-sverige.se så får du mer information.