Warning: Undefined variable $imageAlt in /customers/6/b/2/rise-sverige.se/httpd.www/wp-content/themes/rise-sverige/template-parts/content.php on line 32

Extra öppet i stödchatten ikväll 20-22


Med anledning av Peter Jöbacks (Peter Jöback) fina sommarprat i Sommar idag håller vi extra öppet i vår stödchatt ikväll söndag kl. 20-22. Första timmen besvaras av stödkvinnor och andra timmen av stödmän.

Alla stödpersoner har själva utsatts som barn och förstår vad det innebär. Hos oss på Rise finns över 600 kvinnor och män som alla delar erfarenheten av att ha utsatts sexuellt som barn. Alla befinner sig idag på olika platser i livet. Vissa har just berättat, andra har arbetat i många år med att läka från de konsekvenser övergreppen gett.

Vissa av oss förstod inte då när det hände vad det egentligen var vi utsattes för, men oavsett vad så är konsekvenserna för oss ofta desamma. Du är inte ensam och det är så värt att ta steget och söka stöd. Det kan bara bli bättre, eftersom det värsta redan hänt. Det är möjligt att må bättre och vi är många som kan se tillbaka på det som hänt oss som en karta över vart vi varit, men som inte längre avgör vart vi ska. Eller som Peter så fint uttryckte det idag:

”Min största prestation var inte som artist, utan som människa. Det bästa jag gjort är att be om hjälp när jag mådde som sämst.
Istället för att bära min historia som en ryggsäck utav skam, har jag satt den på mitt huvud som en krona.”

Tack Peter!

Du hittar oss som alltid på vår hemsida under chattens öppettid:
www.rise-sverige.se

Du kan vara anonym och lämna när du vill!