Warning: Undefined variable $imageAlt in /customers/6/b/2/rise-sverige.se/httpd.www/wp-content/themes/rise-sverige/template-parts/content.php on line 32

Stödverksamhet stängs tillfälligt


Coronaviruset sprider sig även fortsatt som många av oss har befarat. Vi behöver nu alla gör en kraftansträngning i samhället för att stoppa smittspridning. Både för att skydda särskilt utsatta grupper, men också då vårt samhälle kommer att påverkas negativt om många blir sjuka och exempelvis inte kan arbeta.

Det är viktigt för oss att alla medlemmar känner sig trygga på Rise och vet hur vi förhåller oss. Ledningen på Rise har därför idag fattat beslut om följande för att bidra till en minskad smittspridning:

1. Öppna stödgrupper i Stockholm ställs in from idag 11/3 tom 25/3 till att börja med. Den öppna stödgruppen ersätts med stödtelefon som nås på telefon 08-696 00 95 och bemannas av en stödkvinna. Stödtelefonen kommer att vara öppen samma tider som stödgruppen skulle ha varit öppen. Beslutet gäller både öppen stödgrupp för kvinnor, öppen stödgrupp för män samt öppen stödgrupp för alla oavsett kön. Vi återkommer med ny information om vad som gäller efter den 25/3, beroende på hur situationen då ser ut.

2. Slutna lokala stödgrupper ställs in from idag 11/3 tom 25/3.
Stödgruppen ersätts med en möjlighet till individuellt samtal (ca 15 min) med den lokala stödkvinnan via telefon under de två timmar som gruppen skulle ha träffats. Du som går i en lokal stödgrupp kommer att bli kontaktad av aktuell stödkvinna för mer information. Vi återkommer med ny information om vad som gäller efter den 25/3, beroende på hur situationen då ser ut.

3. Alla föreläsningar och sociala aktiviteter ställs in under perioden 11/3 tom 25/3.

4. Ordinarie stödtelefon och stödmail är tillgänglig som vanligt. Under denna period vill vi också påminna om att vår ordinarie stödtelefon är öppen som vanligt på måndagar kl. 20-21 samt torsdagar kl. 10-11 och nås på 08-696 00 95. Detta gäller även vår stödmail som du når på: stod@rise-sverige.se

Vi kommer att återkomma med mer information så snart vi vet mer.

På http://www.krisinformation.se finns samordnad information från berörda myndigheter.