Warning: Undefined variable $imageAlt in /customers/6/b/2/rise-sverige.se/httpd.www/wp-content/themes/rise-sverige/template-parts/content.php on line 32

Öppet hus i Stockholm för dig som är 18-25 år


Är du 18-25 år?

Välkommen till oss på öppet hus i Stockholm!

Det kan kan kännas stort och läskigt att söka stöd efter att ha utsatts sexuellt som barn.
Vid tre tillfällen nu i höst erbjuder vi därför öppet hus på Rise för alla som är 18-25 år och har utsatts för incest eller andra sexuella övergrepp som barn. Du är välkommen även om du inte är medlem eller har sökt stöd hos oss tidigare.

Du får gärna ta med dig någon som du känner dig trygg med, kanske en kompis en familjemedlem, en terapeut eller någon annan. 

Om du inte själv har varit utsatt, men vill ta med dig någon i åldern 18-25 år som har det, är ni också varmt välkomna!

När: Tisdag den 17 & 31 oktober samt 14 november 2023 kl 17-19.
Du kan komma en av gångerna eller flera, precis som du vill.

Var: Ystadvägen 28, Johanneshov
https://maps.app.goo.gl/kPMGXLrNB9Xf1VJYA
Närmsta tunnelbana är Hammarbyhöjden. Därifrån tar den 5-10 minuter att promenera till oss.

Anmälan: Anmälan dig gärna till hannah.kroksson@rise-sverige.se, så snart du kan, så att vi förbereder tillräckligt med fika. Meddela då även om du har allergier. Lokalen är nötfri.

Vad gör vi då?  

Vi finns tillgängliga för dig. Du kan kolla runt i lokalen, ställa frågor till oss, sitta och fika en stund eller kanske pyssla lite eller spela ett spel. Den 31 oktober erbjuder vi fika och pyssel med Halloween tema. Du får komma och gå som du vill och du kan också komma ett eller flera av dessa tre tillfällen.

Både du som själv blivit utsatt sexuellt som barn och du som jobbar med unga utsatta är välkommen. Se dig om i lokalen och träffa några av våra medarbetare.

Frågor och funderingar?

Hör av dig till vår projektledare Hannah Kroksson på hannah.kroksson@rise-sverige.se eller 073 – 500 54 92 

Vilka är vi?  

Rise – Riksföreningen mot incest och sexuella övergrepp i barndomen är en ideell förening som sedan 1981 erbjuder stöd för vuxna som utsatts sexuellt som barn. Vårt stöd utgår från en utsatt till en annan och fungerar som ett komplement till vård och andra insatser som utsatta kan behöva i sin läkningsprocess. Våra medlemmar har alla erfarenhet av sexuella övergrepp i barndomen. Om du inte har den erfarenheten men vill stötta vår verksamhet går det att bli stödmedlem.  

En medlemsundersökning som vi gjort visade att det i snitt tar 17 år eller mer innan en utsatt för första gången berättar om vad hen varit med om. Om den då inte bemöts bra och fångas upp kan det få stora konsekvenser för den fortsatta läkningen. Vi har sett ett mönster där allt för få unga vuxna hittar oss och söker stöd för sin utsatthet. Vi vet att det går att må bättre och att det specialiserade stöd Rise erbjuder ofta bidrar till att utsatta går från att överleva – till att leva. Tillgång till stöd tidigt i livet kan motverka många svåra långsiktiga konsekvenser och ohälsa. 

Just nu genomför vi satsningen Rise unga där vi vill nå ut bredare med vilka vi är och vilket stöd den som utsatts kan få tillgång till hos oss i Rise. Genom att vårt stöd utgår från en utsatt till en annan kan vi bidra med verkliga och också hoppfulla erfarenheter – så att fler kan bryta tystnaden och nå läkning och stöd tidigare i livet.   

Vi vet att vi möter personer som känt sig ensamma och otrygga, ibland igenom hela livet. Då är ett stort och ibland livsavgörande steg att öppna upp, bryta tystnaden och dela det som länge känts förbjudet.

Vi vill gärna träffa dig! 

Sprid gärna inbjudan till andra i din närhet som också kommer i kontakt med unga vuxna som utsatts sexuellt som barn!

Om du och/eller kollegor som arbetar med unga i åldern 18-25 år också vill ha en kostnadsfri fördjupande föreläsning eller ett samtal om hur vi skulle kunna samverka i framtiden så bokar vi gärna in det!