Warning: Undefined variable $imageAlt in /customers/6/b/2/rise-sverige.se/httpd.www/wp-content/themes/rise-sverige/template-parts/content.php on line 32

Rise i SVT Jönköping kring forskningsprojekt för bättre hjälp för sexualbrottsutsatta


Enligt studier saknar vården i Sverige en struktur för att tidigare upptäcka sexuell utsatthet och att samordna och effektivisera omhändertagandet av de drabbade. Sedan hösten 2022 pågår därför ett unikt forsknings- och samverkansprojekt i Jönköping, under ledning av Hälasohögskolan i Jönköping, med fokus på bättre kunskap om och bättre omhändertagande och bemötande av sexualbrottsutsatta.

Rise deltar som officiell partner i projektet genom vår generalsekreterare Hermine Holm samt Gunilla Sunnros (bild och filmklipp) som arbetar med stödsamordning och verksamhetsutveckling i Rise. Med i projektet finns också viktiga yrkesverksamma representanter från hälso- och sjukvården, Länsstyrelsen, socialtjänsten, elevhälsan och polisen. Rise och Novahuset i Linköping medverkar som representanter för målgruppen sexuellt utsatta. Det är viktigt och värdefullt att det redan från början i detta projekt varit mycket tydligt uttalat att just utsatta behöver vara en del av projektet, för att de lösningar som tas fram verkligen ska vara relevanta.

Här kan du se ett klipp från SVT Jönköping där bland andra Rise och Novahuset berättar mer om varför detta projekt är så viktigt.