Warning: Undefined variable $imageAlt in /customers/6/b/2/rise-sverige.se/httpd.www/wp-content/themes/rise-sverige/template-parts/content.php on line 32

Premiär för Rise-podden!


Missa inte första avsnittet av Rise podden med tema ”ursprungsfamiljen”!

För många som har varit utsatta för sexuella övergrepp i barndomen är hemmet den plats där man farit mest illa, då det är just där som de allra flesta av dessa brott begås. Ofta är den som utsätter en närstående, som hade uppgiften att skydda, men istället trasade sönder.
När man som vuxen till slut orkar, finner modet och börjar prata om det som hänt, blir det ofta konflikter med ursprungsfamiljen och känslan av svek repeterar sig. I detta första avsnitt pratar vi omkring just ursprungsfamiljen. Hör våra Rise-medlemmar Birgitta, Sara och Anne-Sophie i ett samtal om deras livsviktiga erfarenheter.

Ett nytt avsnitt kommer att komma ut varje advent fram till julafton.

Du hittar podden om du söker på Rise i iTunes eller Podcaster. Eller så klickar du här.
Podden finns också på Soundcloud här.

Recensera gärna podden när du är klar, och dela den vidare. Det kan finnas någon i din omgivning som kan ha livsavgörande glädje av det som sägs.

För den som utsatts för incest eller andra sexuella övergrepp i barndomen kan det vara livsavgörande att få ta del av erfarenheter och upplevelser hos andra med liknande erfarenheter. Gång på gång visar det sig att det är en av de mest kraftfulla insatserna för att minska förlamande skam och skuld som alla utsatta känner igen sig i och som ofta varit en viktig anledning till att många år förflutit innan man berättar för första gången. Därför har vi tagit fram Rise-podden, där 3 medlemmar modigt och öppenhjärtigt delar med sig av sina erfarenheter och upplevelser som barn och som vuxen. Rise-podden är också värdefull för den som inte varit utsatt men som vill förstå mer om detta svåra ämne, för att kunna ge stöd och aktivt förebygga att fler barn utsätts.

Programledare och redaktör: Gabriella Grünwald
Producent och musik: Hanna Spreitz
Grafisk design: Jojoform