Om du vill dölja att du besökt vår sida
så kan du göra såhär:

När du surfar på webben, minns din webbläsare (programmet du använder för att surfa) en mängd information åt dig. Webbplatser du har besökt, filer som du har hämtat och mycket mer. All den här informationen kallas din historik. Men om du använder en offentlig dator eller delar en dator med någon, kanske du inte vill att andra ska se den här informationen. För att vara säker på att inte nästa person, som använder samma dator/surfplatta som du, också ser att du har besökt vår webbplats, så kan du rensa historiken så att ditt besök på Rise hemsida inte syns.

Här finner du instruktioner för vanligt förekommande webbläsare:

Om du använder Safari:
Gå in i menyn på History/Historik och välj Clear History/Rensa historik.

Om du redan innan vet att du vill besöka vår sida, så kan du gå på Arkiv/Archive och sedan nytt Privat fönster/Private window. När du surfar i detta privata fönster sparas inte någon data.

Om du använder Google Chrome:
Om du använder Google Chrome och vill ta bort historiken som visar att du besökt vår sida, så går du till Historik högst upp i webbläsaren, väljer historik igen och sedan kan du antingen klicka i just detta besök som du vill ta bort (genom att klicka på radera uppe till höger) eller så rensar du all historik genom att välja rensa webbhistorik nere till vänster.

Om du redan innan vet att du vill besöka vår sida, så kan du gå på Archive/Arkiv och sedan nytt inkognitofönster/privat fönster. När du surfar i privat fönster/inkognitofönstret sparas inte någon data.

Om du använder Internet Explorer:
Gå in på Verktyg/Tools och välj Internet alternativ/Internet options. Klicka därefter på knappen för att ta bort filer/delete files och även Rensa tidigare/clear history.

Om du redan innan vet att du vill besöka vår webbplats, så kan du även gå in på Verktyg och sedan Nytt privat fönster/InPrivate Surfing (Ctrl + Shift + P).

Om du använder Firefox:
Gå in på verktyg och välj rensa ut känslig data. Markera allt utom Sparade lösenord i dialogrutan som visas.

Om du redan innan vet att du vill besöka vår webbplats så går du in på Verktyg –> Starta privat surfning.