Warning: Undefined variable $imageAlt in /customers/6/b/2/rise-sverige.se/httpd.www/wp-content/themes/rise-sverige/template-parts/content.php on line 32

Medlemserbjudande – Använd Yogobe kostnadsfritt hela året


Unikt erbjudande till dig som är medlem – Kostnadsfri access till Yogobe hela året
(Värde 1 890 SEK per år)

Som medlem i Rise får du genom vårt samarbete med Yogobe kostnadsfri tillgång till deras digitala prenumerationstjänst med massor av videos, klasser och föreläsningar inom friskvård och hälsa. Som del i det omfattande utbud som Yogobe erbjuder finns ett 9-veckorsprogram inom Traumaanpassad Yoga som är specialframtaget av experten Josefin Wikström.


Vad ingår i erbjudandet?

Erbjudandet ger dig tillgång till allt som ingår i Yogobes prenumerationstjänst, dvs hela deras videobibliotek med program, playlists och utmaningar.

Utöver detta erbjuder Yogobe även fördjupande onlinekurser. Dessa ingår inte i erbjudandet.

 

Varför yoga?

En viktig del i hanteringen av stress och läkande av trauma är att lugna och stärka kroppen och nervsystemet. Yoga och meditation hemma i lugn och ro kan vara ett effektivt verktyg för att bli mer närvarande i kroppen och uppleva lugn.

På samma sätt som kroppen har ett anpassat system för överlevnad under hot, olika trauman och dess konsekvenser (sympatiska nervsystemet), så har vi ett motsatt system som är aktivt vid återhämtning och självläkning (parasympatiska nervsystemet).

Vi kan stärka det parasympatiska nervsystemet med yoga, fysisk träning, mindfulness och avslappning. Dessa metoder kan också ge resultat i andra behandlingsinsatser som ofta kan vara nödvändiga om man har utvecklat PTSD.

 

Vilken yoga borde jag välja?

Vi rekommenderar att starta med programmet Traumaanpassad Yoga som är ett 9-veckorsprogram. Vi har alla olika förutsättningar så ta det i din egen takt för att hitta just dina möjligheter och begränsningar inom yoga.

Börja med fördel med avsnitten som heter ”Vecka 4” som handlar om andning, grund och rörelse, samt ”Vecka 5” som handlar om samling & stabilitet.

Till programmet

 

Hur vet jag att den traumaanpassade yogan inte gör mig sämre?

Det är känt att vissa yogaövningar kan skapa mer ångest och ibland även en försämring av symtom. Därför har traumaanpassad yoga utvecklats som en trygg form av yoga som tar hänsyn till de symptom som kan uppstå i vårt nervsystem vid PTSD.

Den traumaanpassade yogan innehåller många rörelser i lugnt tempo och guidningar med bara kortare stunder av stillhet. När du känner dig redo kan du successivt öka tiden av stillhet. Om du gör detta regelbundet, och med lite tålamod, kommer du efter en tid lättare kunna uppleva fördelarna med att vara avspänd och känna lugn i kroppen, vad som än pågår inuti just då.

Du kan också alltid modifiera eller hoppa över de övningar eller klasser som inte känns bra. Den viktigaste principen i yogan är att anpassa yogan efter sig själv och inte tvärtom. Det är du som bestämmer vad som fungerar för dig.

Tips! Ibland kan det vara värdefullt med professionellt stöd från en terapeut parallellt med yogan.

 

Jag tror inte jag kommer att klara av eller hinna att göra yoga flera gånger i veckan.

Du behöver inte yoga flera gånger i veckan eller ens särskilt länge för att få en effekt av yogan. Yogastudier visar att yoga en gång i veckan kan ge mätbara effekter på symptom som ångest, oro och sömnsvårigheter.

Korta stunder, kanske bara med en enskild yogaövning då och då under veckan, ger dig möjligheten att behålla en positiv upplevelse av dina ansträngningar. Över tid kan du då bygga upp en ny relation med dig själv och din kropp istället för att det blir ytterligare ett stressmoment med att du nu ska hinna yoga också.

 

Vad behöver jag för utrustning?
Du behöver inte några särskilda saker för att yoga hemma. Kuddar, filtar och böcker fungerar fint som hjälpmedel om det skulle behövas. Även vanliga mjuka kläder räcker.

 

Jag har tagit del av Yogobe via Rise tidigare, kan jag använda erbjudandet nu?
Ja, detta erbjudande är del i ett löpande årsavtal som Rise har med Yogobe och du är välkommen att ta del av erbjudandet oavsett om du har använt Yogobe tidigare eller inte. Om du just nu har en betalande prenumeration så justeras din befintliga accessperiod till den 15 januari 2023 såvida den inte sträcker sig bortom detta datum.

 

Hur gör jag för att ta del av erbjudandet?
För att ta del av erbjudandet mailar du till medlem@rise-sverige.se, efter det skickar vi dig en personlig kod samt instruktioner.

 

Jag vill inte binda upp mig på kostnader efter att erbjudandet gått ut.
Du förbinder dig inte till någonting i och med detta erbjudande. Du lämnar inte några betaluppgifter och efter 2022 års slut avslutas din Yogobe-prenumeration automatiskt.

 

Jag är inte medlem än, hur gör jag då?
Du kan enkelt bli medlem hos oss genom att anmäla dig via vårt kontaktformulär. Formuläret och mer information om medlemskapet hittar du här.

Som medlem får du möjlighet att delta i olika aktiviteter hos oss såsom exempelvis stödgrupper, kurser, caféer, läger, föreläsningar m.m. De flesta av aktiviteterna inom stödet är kostnadsfria eller erbjuds till reducerat pris tack vare våra bidragsgivare. Medlemskapet kostar 200 kr per år.


 

Presentation av Josefin Wikström och Yogobe
Josefin Wikström
är en expert i Team Yogobe med många års erfarenhet av att arbeta med barn och vuxna som genomgått trauma. Hon är utbildad vid The Trauma centre, Boston USA, under ledning av Bessel van der Kolk som är en ledande auktoritet inom traumaforskning.

 Hon är också licensierad yogaterapeut med specialinriktning mental ohälsa och PTSD från Minded Institut i London. I samråd med internationella forskare och traumaterapeuter har hon tagit fram övningar som är en kombination av fysisk yoga och andningsövningar samt fokusering, avslappning och meditationsövningar som stöd vid symptom av trauma och speciellt lämpade vid PTSD.

Traumaanpassad Yoga innehåller specifika kombinationer av fysiska dynamiska sekvenser och andningsövningar samt avslappningstekniker som effektivt reducerar stress. Här kan du läsa mer av Josefins egen information: http://www.traumaanpassadyoga.com

Josefins 9-veckors Traumaanpassad Yoga-program innehåller också fördjupningsvideor med teori/föreläsning om hur trauma påverkar kroppens biologi. Där får du också tips och råd gällande symptom och de olika tekniker som används i klasserna. Du kan följa eller välja de delar som passar dig. Självklart kan du även välja fritt ur hela Yogobe´s övriga videobibliotek.


Yogobe är en digital tjänst för hållbar hälsa, yoga och träning – för såväl privatpersoner som företag och vården, med över 2000 klasser och föreläsningar inom yoga, träning, meditation, andning, avslappning, fysioterapi, stresshantering, gravid- och mammaträning, personlig utveckling och mycket mer. Tillsammans med ledande lärare, instruktörer och experter i Norden vill Yogobe inspirera till en hälsosam vardag och göra det enkelt att få till sunda rutiner. Yogobe vill hjälpa till med att förebygga psykisk och fysisk ohälsa.